PÅ ROADTRIP MED HUBERT DREYFUS

Ind i netværket i den moderne teknologis arnested Silicon Valley, Californien

PÅ ROADTRIP MED HUBERT DREYFUS

Schedule

  • Applications open

  • Applications close

I forbindelse med min Ph.d forskning inden for teknologifilosofi på RUC og Novozymes foretog jeg et forskningsophold ved University of California, Berkeley, som er beliggende i hjertet af Silicon Valley. Formålet med opholdet var at udforske de filosofiske grundlag for moderne teknologi og undersøge, hvordan digital teknologi kan have en meningsfuld indvirkning på vores samfund i dag. Silicon Valley er anerkendt som inkubationscenter for en betydelig del af den teknologi, vi i dag interagerer med og afhænger af.


Under mit ophold på Berkeley havde jeg den ære at møde professor Hubert Dreyfus, en fremtrædende skikkelse inden for teknologifilosofi. Dreyfus blev for mig en levende inkarnation af, hvordan filosofisk tænkning kan bidrage til at forme vores historiske og kulturelle forståelse af teknologi.

Denne oplevelse tjente som en kraftfuld påmindelse om, at filosofien ikke blot er en teoretisk disciplin, men også et værktøj, der kan anvendes til at dekonstruere og forstå de komplekse forhold, der præger vores teknologisk funderede verden.


Hvis I har lyst til at dykke ned i filosofien som historieskaber, så kontakt mig endelig. Vh Alfred - herunder en trailer til en dokumentar vi skabte med Hubert Dreyfus og hans netværk af forskere og iværksættere.

Applications are closed.

Your AI Matches

To navigate
Press Enter to select