Postfæmenologi ser på relationen mellem mennesker, teknologi og de fænomener og relationer som sker her imellem. Særligt har postfæmenologien fokus på hvordan teknologien påvirker menneskers syn på verden, og de fænomener der opstår og ikke hvad de er (Videnskab.dk, 2015). Verdensbilledet og synet på teknologien, i et postfæmenologisk perspektiv, er derfor at mennesket aldrig helt er forbundet til den objektive ´virkelige verden´ men i stedet ser verden igennem en subjektiv optik eller en teknologisk medieret anskuelse eller som Ihde beskriver det “The human-world relation typically is a human-technology-world relation” (Ihde, 1990: som refferet af: Ihde et al., 2015, p. 12).
Ifølge Ihde, har teknologien altså en måde at ekspandere og udvide vores sanser og indsigt i den verden vi lever i, hvis vi ser på relationerne mellem mennesket og den teknologi vi lever med. Ihde argumentere derfor, i en kritik af fænomenologiens mere kritiske syn på teknologi at:
“the idea that technology alienates human beings from the world and from themselves it places the idea that technologies help to shape human subjectivity and the objectivity of the world” (Ihde et al, 2015, p. 12).